Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.08.2016

  КАКО УНАПРЕДИТИ ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА?

  КАКО УНАПРЕДИТИ ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА?

  Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, у присуству начелнице општинске Управе ГО Палилула Марије Брајдић и секретара Скупштине општине Слободанке Ђорђевић Младеновић, разговарао је са директором ЈП Тржница Ниш Радованом Милојевићем о пијачним услугама на територији општине. Овим поводом они су обишли и пијацу „Бубањ“.

  Побољшање квалитета пијачних услуга и подстицај развоју и унапређењу производње здраве хране и пољопривреде у нашој општини, један је од стратешких циљева развоја који је садржан у Акционом програму развоја општине Палилула, истакао је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула у разговору са Радованом Милојевићем, директором ЈКП „Тржница“ Ниш. Зато је општина Палилула заинтересована да у овој области сагледа постојеће стање и у сарадњи са Тржницом унапреди ову делатност. У разговору су учествовале и начелница општинске Управе Марије Брајдић и секретар Скупштине општине Слободанка Ђорђевић Младеновић. Овим поводом учесници разговора обишли су и пијацу „Бубањ“.

  На територији општине Палилула пре четири године опремљена је и реконструисана пијаца на Палилулској рампи, која је данас један модеран пијачни простор. Мешовита пијаца “Бубањ” је други пијачни простор који успешно ради на територији општине Палилула. По речима Александра Ждралета, председника Градске општине Палилула „у првој половини ове године отворена је мини пијаца у насељу Делијски вис. Залагањем и упорношћу руководства општине убрзо је отворена и пијаца у насељу Девети мај. Овим су испуњени захтеви наших становника, који су у оквиру Савета грађана истакли потребе у насељима. Ми желимо да се ова сарадња са Тржницом успешно настави, да се сагледа обим и квалитет пијачних улуга у нашој општини и обезбеде услови за нове инвестиције, иновације и проширење понуде пијачних услуга.

  Захваљујући споразуму ЈКП Тржница са општином Палилула из 2014.године и потписаном уговору о јавно приватном партнерству априла месеца ове године, истиче директор Тржнице Радован Милојевић, ми успешно остварујемо сарадњу са општином Палилула на унапређењу пружања пијачних услуга грађанима. На отварању нове пијаце у насељу 9.мај (Ново Село) директор Тржнице је нагласио да је то 13.тржница у Нишу, која ће радити са 30 тезги – 20 пољопривредних и 10 робних.(Д.Видојковић, ЕКОполис, фото)