Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.08.2016

  ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА „ПАЛИЛУЛСКЕ ТРОЈКЕ“

  ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА „ПАЛИЛУЛСКЕ ТРОЈКЕ“

  Породица Милоша и Ане Илић, која живи у Насељу „9.МАЈ“, пре нешто више од месец дана (27.јуна 2016. године) постала је богатија за три девојчице. Ове „палилулске тројке“, Милица, Маријана и Даница обрадовале су своје родитеље али и општину Палилула која је овим поводом одобрила једнократну помоћ за набавку основне беби опреме.

  Породични дом малих девојчица посетила је делегација Градске општине Палилула на челу са Александром Ждралетом, председником пштине и Адрианом Анастасов, председницом Скупштине ГО Палилула. Овом свечаном чину присуствовали су и ресорни већници: Милош Стојиљковић, Златко Шемић, Ивица Стојановић, Лазар Динић, Бојана Јовић и заменик председника општине Никола Божић.

  Милица и Марјана су сада код куће, а Даница је још у болници док добије на килажи“. Помоћ општине Палилула је дошла у прави тренутак. Мој муж Милош је војник по уговору, и то су нам једини приходи. Драгоцена је помоћ и наших бака“, прича мама тројки, Ана Илић.

  О значају подршке породицама, ме¬рама и могућностима локалних власти за подстицање рађања, повећање наталитета, представницима медија, обратитили су се представници општине.

  Подршка Градске општине Палилула, Милошу и Ани Илић, младим родитељима тројки, је пример одговорне социјалне политике и наш допринос политици наталитета у Нишу и Србији, изјавио је председник општине Александар Ждрале. Планирања мера популационе политике је изузетно сложен посао. Било да је реч о материјалној подршци породици, било о очувању одговорног родитељства.

  По речима Адриане Анастасов, председнице Скупштине, Градска општина Палилула, као територијална организација Града Ниша, осмишљава активности и мере које имају за циљ подстицање рађања, подстицање свести о проблему и последицама које производи негативна демографска слика, планира средстава у буџету за популациону политику и активирање других извора финансирања путем оснивања фондова, фондација и клубова донатора.

  Општини Палилула је након упућеног захтева и информације о рођењу тројки брзо одобрила једнократну помоћ, каже Милош Стојиљковић, члан општинског Врећа. Овај поклон пакет обухвата памперс пелене, млеко за бебе, креветац са душеком, флашице. Упутили смо апел људимае добре воље, који су у могућности, да се јаве и помогну породици Илић.

  „Закони који регулишу финансијску помоћ оваквим породицама омогућавају општинама да издвоје наменска средства. Циљ наше општине је да се промовишу породице које почивају на здравим темељима, у којима влада љубав, поштење и узајамно поверење“ – нагласио је председник, Александар Ждрале.
  Наставићемо да помажемо младим родитељима у границама могућности, јер је познато да је беби опрема скупа, нарочито за породице које су немају стабилне изворе финансирања, рекла је Адриана Анастасов, председница Скупштине општине Палилула. „Паилулске тројке“ су друге по реду тројке које су после десет година рођене на територији општине Палилула. (Д.Видојковић, ЕКОполис, фотоси)