Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.04.2016

  ЈАВНИМ – ПРИВАТНИМ ПАРТНЕРСТВОМ ДО ПИЈАЦЕ

  ЈАВНИМ - ПРИВАТНИМ ПАРТНЕРСТВОМ ДО ПИЈАЦЕ

  У насељу Девети мај, у Градској општини Палилула, за месец дана почеће са радом нова пијаца. Биће то 13.тржница у Нишу, са 30 тезги – 20 пољопривредних и 10 робних, саопштено је на конференцији за новинаре која је одржана у општини Палилула поводом потписивања уговора о јавном приватном партнеству између Љубише Костића и ЈКП Тржница, уз медијацију Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула.

  Захвалан сам дирекотору Тржнице и господину Љубиши Костићу на разумевању да се ова идеја коначно оствари. Ради се о јавно приватном партнерству, дакле о једној парцели која је у власништву Љубише Костића, коју ће ЈКП Тржница уредити и опремити пијачним тезгама. До сада смо у Новом Селу имали пијацу на отвореном, на окретници аутобуске линије. Грађани нису били сигурни у хигијенску исправност и квалитет робе која је поред самог пута, на улици. Када буде завршена нова пијаца, људи који имају тезге за излагање пијачне робе моћиће безбедно и на квалитетан начин да послују – изјавио је председник Џунић.

  Оно што сам обећао својим суграђанима у Новом Селу, односно у 9. мају ја сам то и испунио-нагласио је председник општине Палилула Бобан Џунић, у сусрету са новинарима приликом потписивања уговора о јавно приватном партнерству.

  Ово је један врло значајан дан и за Град Ниш и за општину Палилула. Захваљујући споразуму ЈКП Тржница са општином Палилула из 2014.године ми успешно остварујемо сарадњу са општином на унапређењу пружања пијачних услуга грађанима – нагласио је директор Тржнице Радован Милојевић. Биће ово једна урбана пијаца, у првој фази отворена, а касније ћемо обезбедити средства да буде затвореног типа.

  Вредност радова на овом инфраструктуралном пројекту у насељу „9.мај“ биће око 4 милиона, у завршетку друге фазе преко 5 милиона динара. (д.Видојковић)