Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.06.2020

  ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА НЕЗАПОСЛЕНИМА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  Градска Општина Палилула и Национална служба за запошљавање Филијала Ниш расписали су 15.јуна јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2020.години.

  Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање – територија градске општине Палилула Ниш и имају завршену обуку за развој предузетништва.

  Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 250.000,00 динара, односно 270.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

  Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности.

  По речима председника општине Палилула, Александра Ждрала, промоција програма и мера активне политике запошљавања НСЗ, предвиђеним Акционим планом запошљавања за 2020. годину је изузетна прилика да се јавност благовремено упозна са актуелним финансијским програмима и мерама које ће Национална служба за запошљавање Филијала Ниш реализовати у овој години, у сарадњи са Градском општином Палилула. (Д.Видојкјовић)