Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.11.2018

  ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  У Нишком културном центру, 28.новембра одржана је Јавна расправа о Нацрту Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2019. годину. Бројним присутним грађанима и заинтересованим представницима организација обратио се председник општине Палилуа Александар Ждрале, који је истакао: „Основна сврха документа који је пред вама јесте да на што jедноставнији и разумљивији начин објасни у које сврхе се користе јавни rесурси да би се задовољиле потребе грађана.

  Грађански буџет представља сажет и јасан приказ нацрта Одлуке о буџету општине Палилула за 2019.годину, која је по својој форми веома обимна и тешка за разумевање због специфичних појмова и класификација које је чине. Иако је немогуће објаснити целокупан буџет у овако краткој форми, искрено се надамо да ћемо на овај начин успети да вас информишемо о начину прикупљања јавних средстава и остваривања прихода и примања буџета општине, као и о начину планирања, расподеле и трошења буџетских средстава.

  Кроз овај транспарентан приступ настојимо да унапредимо разумевање и интересовање наших суграђана за локалне финансије, а у перспективи очекујемо и сарадњу локалне самоуправе и житеља општине Палилула у заједничком постављању циљева, дефинисању приоритета и планирању развоја наше општине.

  Нацрт Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2019. годину, образложио је Шеф одсека за финансије, имовинско-правне и комуналне послове Иван Драгишић.

  Веће Градске општине Палилула након разматрања Нацрта и Извештаја о спроведеној јавној расправи, утврдиће Предлог Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2019. годину.(Фотографије Д.Видојковић)