Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 03.04.2016

  ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ

  ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ

  У Спомен парку „Бубањ“, првог викенда априла месеца, одржана је традиционална извиђачка акција „Љубичице, лепо ти је лице“ намењена полетарцима и пчелицама, најмлађим члановима извиђачке организације Ниша. Замишљена као извиђачки поздрав пролећу, акција је и ове године окупила око 150 дечака и девојчица узраста од 7 до 11 година. Малишане, учеснике такмичења и организаторе акције из одреда извиђача „Ђука Динић“, дочекао је леп сунчан дан у Спомен парку „Бубањ“. Време је било идеално за такмичење на полигону спретности, у познавању путних знакова, извиђачком квизу, ношењу штафете, игри меморије и другим активностима намењеним њиховом узрасту. Акцију је отворио Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.

  По речима Петра Стаменковица, старешине Одреда извиђача „Краљ Петар Први“, организатора акција „Љубичице, лепо ти је лице“, ове године у програмском делу акције, савлађивани су захтеви за освајање вештине „Ватрогасац“. Подршку су пружили припадници нишке Ватрогасне бригаде и добровољног ватрогасног друштва.

  Активност малих извиђача, пратили су и чланови Коњичког клуба „Нониус“. У завршном делу такмичења, заинтересовани су могли да се опрабају у вештини јахања. Овом изазову није одолео ни председник општине Палилула.

  За бројне учеснике акција „Љубичице, лепо ти је лице“, љубав према природи била је основни мотив да постану чланови извиђачке организације. Уз то, дружење и нова знања, само су учврстила њихову одлуку. У Нишу ради осам извиђачких одреда који током целе године имају низ акртивности за младе на више локација у граду и широм Србије. (Д.Видојковиц)