Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.04.2016

  ИЗВИЂАЧИ И ПЧЕЛИЦЕ У СУСРЕТ ВАСКРСУ

  ИЗВИЂАЧИ И ПЧЕЛИЦЕ У СУСРЕТ ВАСКРСУ

  У Дому извиђача ‚,Грчка Вила“, у Градској општини Палилула, поводом Ускршњих празника, одржано је такмичење „Васкршње јаје“ које је окупило најмлађе чланове извиђачке организације из Ниша али и госте из Зрењанина. Домаћин ове традиционалне активности био је одред извиђача „Ђука Динић“.

  Председник општине Палилула Бобан Џунић, у присуству сарадника, старешине Савеза извиђача града Ниша, отворио је ову манифестацију и свим учесницима и организаторима честитао највећи хришћански празник ВАСКРС.

  Овај сусрет полетараца и пчелица протекао је у активностима које су имале за циљ да деца кроз игру и учење прикажу спретност, сналажљивост у савлађивању извиђачких вештина.

  Одред извиђача „Ђука Динић“ један је од три одреда који раде на територији општине Палилула. Извиђачи успешно окупљају децу и омладину и пружају могућност да остваре своја интересовања. Програмске активности извиђачке организације доприносе психофизичком развоју младих. По речима Иване Јовић, координаторке канцеларије за младе, Градска општина Палилула-Канцеларија за младе, подржавају активности извиђача. Старешина одреда „Ђука Динић“ уручио је председнику општине Бобану Џунићу и Ивани Јовић, координаторки канцеларије за младе, јубиларне плакете, поводом 55. годишњице рада одреда, (Д.Видојковић)