Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.11.2016

  ИЗМЕНОМ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

  ИЗМЕНОМ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

  Одборници Скупштине Градске општине Палилула, на својој четвртој седници која је одржана 10.новембра у сали Нишког културног центра, након закључка општинског већа, једногласно су дали позитивно претходно мишљење на предлог првих измена и допуна ГУП-а Ниша 2010-2025 на подручју ПГР Градске општине Палилула-прва фаза и предлог трећих измена ПГР Палилула прва фаза. О појединостима измене и допуне планских докумената уводне напомене је дао архитекта Бранимир Ћирић, представник Завода за урбанизам Града Ниша. По речима Адриане Анастасов, председнице Скупштине општине Палилула на овај документ није било примедби. Он је веома значајан јер преиспитивањем планских решења у складу са новонасталим потребама Града Ниша даје се могућност за уређење и изградњу простора и нова инвестициона улагања о којима је недавно у Нишу говорио премијер Александар Вучић приликом потписивања уговора о изградњи фабрике «Леони». Очекује се да само ова инвестиција, за коју је полагање камена темељца заказано за децембар 2016 а почетак радова августа 2017. упосли преко 2.200 радника.

  И председник Градске општине Палилула, Александар Ждрале, истакао је значај запошљавања, посебно младих школованих кадрова. Он је подсетио одборнике Скупштине да је до 28.новембра акција пописа и евиденције незаконито изграђених објеката на територији Града која се остварује у сарадњи надлежне управе града са Управом општине у складу са одредбама Закона о озакоњењу објеката. Председник Ждрале је позвао становнике општине Палилула да пријаве незаконито изграђене објекте попуњавањем одговарајућег упитника, уз помоћ службеника општинске управе Палилула у канцеларији бр.4. (ул.Бранка Радичевића 1), За становнике, који живе на сеоском подручију општине Палилула, подношење захтева обавиће се у месним канцеларијама села у координацији Савета грађана. О овој активности и могућностима да грађани успешно обаве све административне процедуре предвиђене Законом до датог рока, по речима председника општине Палилула, обавештени су сви грађани општине путем медија.

  У оквиру одборничких питања и иницијатива, затражено је да се оконча реконструкција улице „Марина Држића“, указано је на потребу изградње пијаце у насељу Ледена стена, затражена је помоћ у решавању легализације станова у улици „Димитрија Туцовића“. На овој седници, заклетву је положио, одборник Милан Маринковић. (текст-фото Д.Видојковић)