Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.12.2019

  ИСПРАЋЕНИ СРПСКИ МИРОВЊАЦИ У ЛИБАН

  У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, 23.децембра приређен је свечани испраћај српским мировњацима који ће се придружити мултинационалној операцији УН у Либану (УНИФИЛ). Испраћају 161 припадника Војске Србије (пешадијске чете Треће бригаде Копнене војске) који ће бити ангажовани на очувању мира у тој земљи, присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

  Министар Вулин је српским мировњацима поручио да не забораве да носе плаву беретку са знаком Уједињених нација, али и да никада не забораве да носе „српску заставу и српску униформу“. „Ви чувате нашу заставу и наше велико и часно име и они који су били пре вас оставили су вам поштовање, наклоност, пажњу и љубав људи са којима су радили. Не смете да учините ништа мање. На вама је да сачувате то честито и лепо име, да сачувате поштовање и љубав које су оставили они пре вас. Будите храбри, вредни, дисциплиновани, али изнад свега водите рачуна о свакоме од вас.

  Да нам се вратите здрави, усправни, поносни и богатији за једно искуство“, поручио је министар одбране. Он је командиру пешадијске чете Милану Кубурићу и командиру вода за заштиту снага капетану Жељку Петровићу уручио заставе Србије, а они су у име колега обећали да ће све поверене задатке у мисији обављати часно и професионално, у складу с мандатом и задацима мисије.

  Свечаности су присуствовали и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић, председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, као и представници осталих градских општина, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, чланови породица и пријатељи припадника који се упућују у мултинационалну операцију.(Фотографије Драган Видојковић)