Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.08.2018

  ИСПРАЋАЈ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА И КАДЕТА

  ИСПРАЋАЈ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА И КАДЕТА

  У циљу промоције војног позива и добровољног служења војног рока са оружјем. Регионални центар Министарства одбране Ниш, приредио је свечаност испраћаја нове генерације ученика и кадета, из нишавског управног округа, који су из грађанства примљени у систем војног школовања. У име Града Ниша, успешан почетак школовања ученика и кадета пожелео је градоначелник Дарко Булатовић.

  У Средњу стручну војну школу, 46. класу Војне гимназије, 143. класу Војне академије Универзитета одбране и 11.класу Медицинског факултета Војномедицинске академије Унивезитета одбране примљено је и петоро младих са територије општине Палилула Ниш. Полазницима војних школа и факултета, пригодне поклоне је уручио и председник Градске општине Палилула Алексансар Ждрале а честиткама се придружила и начелница Управе општине Палилула Марија Брајдић. „Војничка униформа дубоко је уткана у традицију и свест нашег народа. Преласком на професионални концепт попуне, традиционална мушка институција војска Србије, широм је отворила капије касарни, нудећи могућност школовања и запослења оба пола – изјавио је начелник планирања припреме за одбрану Регионалног центра Министарства одбране у Нишу потпуковник Бранислав Стојановић.

  Свечаности су поред родитеља и пријатеља ученика-кадета присуствовали и представници градских општина у Нишу, Војне болнице,. председница општине Сврљиг, представник општине Дољевац, представници јавног ,привредног сектора и бројне медијске куће. (Фото Д.Видојковић)