Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.09.2020

  ИНВЕСТИЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ГРАДА НА КОРАК ДО РЕШЕЊА

  ИНВЕСТИЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ГРАДА НА КОРАК ДО РЕШЕЊА

  Да ли ће партерно уређење простора од 1,5 хектара, који повезује Градску општину Палилула са Гимназијом „Светозар Марковић“ и Домом ученика Димитрије Туцовић бити решено видеће се ускоро. На иницијативу директора установе Дом ученика средњих школа у Нишу Михајла Марковића и директора Гимназије „Светозар Марковић“ др Марјана Мишића, са овим проблем око дозволе за градњу и сагласности надлежних органа упознат је и нови председник општине Палилула Братислав Вучковић.

  Административна баријера, која је стопирала реализацију пројекта Града Ниша и одобрена средства Владе Републике Србије-Канцеларије за јавна улагања, мора се хитно превазићи, закључак је радног договора заинтересованих страна. Председник Вучковић најавио је да ће се и овај проблем у сарадњи са новим руковоством Града Ниша сагледати и коначно решити. За почетак, са ЈКП Медиана рашчишћен је део међублоковског простора и уклоњен отпад.

  Гимназијa „Светозар Марковић“ је образовна установа од националног значаја а објекат Дома ученика „Димитрије Туцовић“, је у саставу установе Дом ученика средњих школа у Нишу, и ради као интернат за смештај ученика. Након реновирања 2011.године сада има пет нивоа и 71 собу, од тога су 34 трокреветне a 37 четворокреветне и смешта укупно 250 ученика.(Д.Видојковић)