Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.09.2020

  ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР У СУСРЕТ НОВИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА У ПАЛИЛУЛИ

  ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР У СУСРЕТ НОВИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА У ПАЛИЛУЛИ

  У оквиру активности на решавању проблема фекалних отпадних вода у насељу Градске општине Палилула „Ледена стена“ и уређењу пружних праваца (Ниш-Међурово, Ниш – Нишка Бања), председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић примио је 11.септембра руководиоца републичке инспекције за послове железнице мр Драгишу Елезовића, руководиоца републичке инспекције за државне путеве Сашу Драгановића и шефа секције за одржавања пруга Ниш, Ивана Стевчића.

  У разговору о одржавању пружних прелаза, уређењу пружних праваца, испуштању фекалних вода и сарадњи са општином Палилула учествовао је и шеф Одсека за имовинске послове Управе Градске општине Палилула Војкан Тричковић. Делегацију Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – Сектор за инспекцијски надзор и Железница Србије, председник општине Палилула упознао је са актуелним проблемима који су присутни у овој области.

  „Највљено је из Министарства финансија да ће овог месеца (септембар) бити расписан међународни тендер за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Нишу. Овај пројекат изградње постројења за прераду отпадних вода, вредан више од 50 милиона евра, већ неколико деценија је на дневном реду локалних власти. Пројекат обухвата санацију око 4 км постојећих колектора, око 20 км нових, око 26 км нове канализације у селима, пумпне станице на мрежи, изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода Цигански кључ и пречишћавање отпадних вода на ВТП Медијана.

  Након што је урађена пројектна документација, стекли су се предуслови да се овај тендер распише и крене са радовима. (Д.Видојковић.ЕКОполис)