Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.11.2020

  ИН МЕМОРИАМ – Поводом упокојења Његове Светости Патријарха Иринеја, Братислав Вучковић, председник Градске општине Палилула Ниш

  IN MEMPRIAM - Поводом упокојења Његове Светости Патријарха Иринеја, Братислав Вучковић, председник Градске општине Палилула Ниш

  Мудрост у речима и делима, скромност, хуманост, одмереност, разумевање, благи осмех у очима и поглед пун бистрине и разума, велика је оставштина Патријарха Српског и нашег дугогодишњег Нишког Владике Иринеја, духовника и обновитеља храмова и манастира.

  Мудри, племенити људи живе мирно и мир, радост и срећу желе свима, ту су да укажу на пут помирења и православља, једини прави пут разумевања. Такав је био наш Патријарх Српски Иринеј.

  За сваку мудрост изречену, дубоко утемељену у сваки камен и стопу Нишке Епархије за толике године посвећене управо њој и Патријаршији српској, са тугом се опраштамо, али и сазнањем да права вера води такве одабране духовнике и људе чистог срца у Божији рај.

  У име руководства, свих сарадника, запослених и некадашњих председника Градске општине Палилула и у своје лично име бескрајно хвала за све учињено и све што нам је тек чинити вoдећи се порукама духовног наслеђа Његове Светости Патријарха Српског Иринеја. Била ми је велика част да толике године, приликом сарадње у јавном животу, будем у Вашем присуству, учим од Вас и пратим Ваш пут и савете.

  У срцу Нишлија заувек.

  Братислав Вучковић, председник Градске општине Палилула Ниш