Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.06.2018

  ХУМАНИ ФУДБАЛСКИ ВЕТЕРАНИ – ХРАНУ И ГАРДЕРОБУ ДОБИЛО 15 СИРОМАШНИХ ПОРОДИЦА

  ХУМАНИ ФУДБАЛСКИ ВЕТЕРАНИ - ХРАНУ И ГАРДЕРОБУ ДОБИЛО 15 СИРОМАШНИХ ПОРОДИЦА

  Пакете са прехрамбеним намирницама и гардеробом који су прикупљени на хуманитарном фудбалском мечу између ветерана ФК Палилулац из Ниша и ФК Палилулац из Београда, на терену ЖФК „Машинац“ добило је 15 најугроженијих породица из Ниша.

  Хуманитарна акција организована је прошлог викедна (3.јуна) у склопу обележавања традиционалне манифестације “Палилулско вече” а подржала је општина Палилула. Део прикупљене помоћи, донирала су предузећа и угоститељски објекти а део су донели сами грађани, као улазницу за хуманитарни меч. Директор Центра за социјални рад у Нишу Зоран Јовић каже да најугроженије породице којима је помоћ подељена изабране по стручним критеријумима ове установе.

  „Имали смо заказан ревијални меч између ветерана два клуба па смо решили да буде хуманитарног карактера како би смо помогли најугроженијим Нишлијама. Ово није велика помоћ, али сам сигуран да им и то значи. Ако би се на овај начин организовали и други клубови, организације и секције, могло би де се сакупи много више помоћи за социјално угрожене суграђане, казао је један од ветерана и легенди нишког фудбала Миодраг Стоиљковић. Горан Стевановић, ветеран ФК Машинац, каже да је сакупљено око две тоне хране и гардеробе и да се нада да ће и убудуће бити оваквих акција са општином Палилула са којим су успоставили одличну сарадњу. Начелница општинске управе општине Палилула Марија Брајдић каже да су као локална самоуправа само спојили људе добе воље од којих је потекла ова хуманитарна иницијатива.

  „Постали смо пример добре праксе како локална самоуправа може да сарађује и са удружењима грађана, привредним удружењима и спорским сектором. Показали смо хуманист на тај начин и покушали да онима који имају много мање од нас помогнемо на овај начин, рекла је Брајдићева. „Живим од социјалне помоћи са осморо деце па нам ова помоћ пуно значи, каже Добруна Ћеримовић, једна од Нишлијки које су добиле помоћ.
  (БЛИЦ, Б.Јаначковић, 08.06.2018. Фотографије,Драган Видојковић, ЕКОполис)