Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 14.04.2016

  ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ БУГАРСКЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ БУГАРСКЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, приредио је пријем за генералног конзула Републике Бугарске у Нишу Едвина Сугарева. Том приликом било је речи о досадашњој сарадњи ове нишке градске општине са бугарским градовима, али и о даљим плановима и програмима.

  Ово је наш први састанак. Имамо добру сарадњу, три нова пројекта који се тичу социјале, младих и културе и чија вредност је 1,5 милион евра. Наша општина је најбоља је у региону у остваривању ИПА програма. Велики број туриста из Бугарске долази у Ниш, али и наши људи иду тамо. Надам се да ће сарадња са Бугарском и у наредном периоду бити настављена, као што је то било до сада, истакао је Бобан Џунић.

  Едвин Сугарев каже да је задовољан што се сусрео са председником Џунићем и што су имали веома садржајан разгов. Разговарали смо о сарадњи у туризму, трговини и у области културе. Ово је, иначе, први председник градских општина у Нишу са којим сам се сусрео. Врата нашег конзулата увек су отворена за господина Џунића. Важно је да Градска општина Палилула и председник Бобан Џунић, успоставе сарадњу са председницима градских општина у Софији, нагласио је Сугарев.

  Општина Палилула, успешно реализује прекограничне пројекте, у партнерству са бугарским градовима Своге, Ћустендил, Бобов дол, Ботевград, Ихтиман, Берковица, уз подршку ИПА фондова Еврпске уније. То је допринело унапређењу веза локалних заједница у Региону и јачању културне, социјалне и економске сарадње две земље. (Д.Видојкјовић)