Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 29.03.2018

  ГАСТРОНОМСКА И ВИНСКА ПОНУДА УЗ ТУРИСТИЧКЕ АРАНЖМАНЕ

  ГАСТРОНОМСКА И ВИНСКА ПОНУДА УЗ ТУРИСТИЧКЕ АРАНЖМАНЕ

  У Нишу је отворен (29.марта) 19.Међународни сајам туризма и активног одмора. На овој свечаности у хали Чаир присуствовао је велики број званица, представника Владе Србије, Округа, градских општина, гостију из региона – Републике Српске, Црне Горе, Бугарске, Мађарске, Грчке, представника излагача. И Градска општина Палилула се и ове године нашла међу излагачима Сајма, истакао је председник општине Александар Ждрале. Посетиоцима штанда ове нишке општине презентована је публикација „Културно историјско наслеђе и туристички потенцијали Градске општине Палилула“

  Директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић честитала је домаћинима, Граду Нишу и Туристичкој организавцији Ниша на доброј организацији ове сајамске манифестације. У име Града Ниша, добродошлицу уваженим гостима и учесницима Сајма у Царски град пожелео Дарко Булатовић, градоначелик. Он је овим поводом најавио напредак и већа улагања у туристичку привреду града.

  Гастрономска и винска понуда биће ове године до 31.марта у првом плану на 19.Међународном сајму туризма и активног одмора, у оквиру презентација и дегустација карактеристичне локалне кухиње излагача. По традицији своје понуде представиће туристичке агенције, туроператери, туристичке организације градова и општина, хотелијери, представници бањског и здравственог туризма, спортско рекреативног туризма и активног одмора, организатори манифестација, удружења самосталних излагача сувенира. “За учеснике и посетиоце Сајма биће припремљен богат програм коме могу да се прикључе сви”, кажу у Туристичкој организацији Ниш. “Биће организована једнодневна Конференцији о авантуризму, потом промоција културног наслеђа, као и презентација посебних програма који се традиционално одржава у конференцијској Сали”.

  Међународни сајам туризма и активног одмора постао један од значајних догађаја презентације туристичке привреде региона. Овај догађај у Нишу отворио је могућност успостављања нових контаката у циљу јачања туристичке привреде и регионалног повезивања.(Д.Видоијковић, ЕКОполис)

  „Културна баштина Пирдопа и Палилуле – очувана кроз векове“, документарни филм
  Прекогранична сарадња партнерских општина Палилуле и Пирдопа