Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 02.12.2020

  ФОРМИРАНА РАДНА ТЕЛА СКУПШТИНЕ

  Formirana radna tela skupštine

  Пета редовна седница Скупштине Градске општине Палилула, којом је председавао Никола Божић одржана је 2.децембра у сали Нишког културног центра. Након усвајања дневног реда и извода из записника са претходне седнице, најављена одлука о потврђивању мандата одборницима Скупштине са изборне листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ” и полагање заклетве, одложена је за наредну седницу.

  На овој седници усаглашена је одлука о накнадама одборника, чланова радних тела и одборничких група у скупштини градске општине Палилула. Одборници су донели одлуку о образовању Одбора за европске интеграције и за сарадњу са Сталном конференцијом градова и општина и избор чланова и председника десет скупштинских комисија, по областима: за омладину, спорт, социјална питања, за образовање, комуналне делатности и рад са саветима грађана, за пројекте и предузетништво, родну равноправност и једнаке могућности, за културу и историјско наслеђе, заштиту животне средине, привреду и одрживи развој.

  По речима председника Скупштине Николе Божића, Градска општина Палилула на својој територији остварује веома динамичну активност и сагледава иницијативе и захтеве грађана. Радимо у складу са АКЦИОНИМ ПЛАНОМ који је орочен до 2021.године, каже Божић. Руководство општине је стално на терену, у насељима нагласио је председник општине Братислав Вучковић у извештају који је поднео одборницима Скупштине. У овој години, под налетом пандемије covid19, реализација бројних пројеката је успорена. Усмерени смо ка активностима на заштити здравља становника али и на решавању започетих инфраструктурних пројеката у граду и на сеоском подручију. Очекујем да ћемо у наредној години, уз подршку Граде и Републике, дати нови импулс унапређењу квалитета живота становника наше општине.(Д.В)

  ПРИОРИТЕТ ПАЛИЛУЛЕ – РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ГРАЂАНА