Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.04.2016

  ФЕСТИВАЛ „НАУК НИЈЕ БАУК“-ПРОМОЦИЈА НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ СТАНДАРДА И ПОТЕНЦИЈАЛА МЛАДИХ

  ФЕСТИВАЛ „НАУК НИЈЕ БАУК“-ПРОМОЦИЈА НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИХ СТАНДАРДА И ПОТЕНЦИЈАЛА МЛАДИХ

  Гимназија „Светозар Марковић“ у сарадњи са Електронским факултетом Универзитета у Нишу и подршку општине Палилула, по осми пут организовала је 01. и 02.априла, Фестивал „Наук није баук“. Учеснике и организаторе ове значајне манифестације у региону јужне и југоисточне Србије, која подржава и афирмише највише научноистраживачке стандарде и академске вредности међу младима, поздравио је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.

  Поносни смо што на територији општине Палилула, веома успешно ради Гимназија „Светозар Марковић“. Веома ценимо рад и напор наставничког колектива гимназије у образовању ученика и афирмацији талентованих ђака- нагласио је председник Џунић. Општина Палилула остварује веома добру сарадњу са менаџментом школе, помажемо у остваривању одређених активности, пратимо и промовишемо резултате најуспешнијих ученика и њихових професора. Ова образовна установа, прави је расадник талентованих ученика, у области природних и друштвених наука, који по својим резултатима нису само запажени на националном нивоу већ и широм света. По традицији најбоље смо представили и ове године на нашем општинском календару за 2016.годину

  Сагледавајући протекле активности и резултате наших младих математичара, информатичара, физичара, који су од посебног интереса за нашу земљу, за наш град, предложили смо и подржали иницијативу, да се Гимназија „Светозар Марковић“ прогласи школом од националног значаја.

  Директор Гимназије „Светозар Марковић др Маријан Мишић, истиче значај популаризације науке међу младима и улогу коју је протеклих година остварио фестивал „Наук није баук“. Сарадња са општином, градом је веома значајна. Важно је да наше резултате препозна и подржи Министарство просвете

  Канцеларије за младе општине Палилула са ученицима гимназије сарађивала је и сарађује на пројектима као што су „Живети зелено“, рад са волонтерима, подршка социјално-угроженом становништву општине „Нове технологије и волонтеризам“, „Спортска зона“, Фестивал науке „Наук није баук“. Захваљујући сарадњи ученика и професора гимназије Светозар Марковић са колегама у Француској, Градска општина Палилула и Општина Дулен потписали су протокол о сарадњи. (Д.Видојковић)