Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 29.09.2018

  ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: ФАБРИКА ИМИ „ОТВАРА ВРАТА 21 ВЕКА“

  ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: ФАБРИКА ИМИ "ОТВАРА ВРАТА 21 ВЕКА"

  У индустријској зони Лозни калем, у Градској општини Нишка Бања, отворена је филипинска фабрика за електронске ауто-компоненте „ИМИ“, која ће запослити 1.250 људи, од којих 500 инжењера. Отварању фабрике од 14.000 квадратних метара на „Лозном калему“ присуствовао је председник Србије Александар Вучић као и менаџмент ИМИ-ја на челу са извршним директором глобалних послова ове компаније Артуром Таном, представници града, градских општина. Овој свечаности присуствовао је и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале.

  Председник Вучић је рекао да данас отварамо врата будућности 21 века и постајемо део глобалних трендова. Он је истакао да је поносан на чињеницу да је после две године посао на подизању ове фабрике приведен крају, да је већ запослено 74 људи, углавном из Ниша и околине, а да ће их бити и целих 1.200, уз могућност даљег раста броја запослених. Вучић је после отварања фабрике казао да ће покушати да од Ниша направи регионални економски центар. „Желимо да наши људи раде у индустријама које расту. Захвалан сам Нишлијама што су оберучке дочекали сваког инвеститора“, рекао је Вучић и поручио представницима Имија да ће увек бити уз њих, како би запослили што више људи. Вучић је навео да је у тој фабрици већ почела са радом прва линија и првих 74 одсто радника углавном из Нишке Бање и Ниша. Он је додао да ће производи из Имија у Нишу ићи у најзначајније компаније широм света, попут Боша. „Поносан сам што после две године данас овде стојимо у овој прелепој хали“, рекао је Вучић, који је захвалио и бугарским пријатељима које је позвао да Србији помажу увек.

  „Имију желим добре резултате и да упослите што више наших грађана“, рекао је Вучић и додао да ће сви путеви, који ће бити изграђени, учинити да Ниш постане раскрсница свих путева. Представници ИМИ-ја су истакли велику захвалност локалној самоуправи и држави на свесрдној помоћи у реализацији овог великог пројекта и поручили да фабрика, колико год да је модерна, не значи ништа без људи, и да ће зато сви који буду радили у овом погону моћи да рачунају на најбоље могуће услове рада. Изградња фабрике трајала је мање од годину дана. Инвестиција је вредна више од 33 милиона евра, а на око 14000 квадратних метара најсавременијих погона производиће се електронске компоненте за аутомобилску и индустрију информационих технологија у Европи и земљама где ИМИ имају своје погоне и пословне партнере.

  РТВ БЕЛАМИ: ОТВАРАЊЕ ФАБРИКЕ „ИМИ“