Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 21.09.2022

  ЕТИЧКИ КОДЕКС ФУНКЦИОНЕРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

  ЕТИЧКИ КОДЕКС ФУНКЦИОНЕРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

  У организацији Сталне конференције градова и општина, у великој сали Скупштине Града Ниша, 21.септембра одржан је Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе. Учесницима скупа представљен је овај документ, као и Водич за примену етичког кодекса. Скуп је отворио председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић који је истакао да је Етички кодекс тема којој се оправдано придаје велики значај, јер етика и интегритет јесу у тесној вези са владавином права и функционисањем локалних самоуправа у пуном капацитету.

  Градску општину Палилула представљали су Братислав Вучковић, председник општине, Лазар Динић, заменик председника, и чланови општинског Већа Јовица Ралић, Саша Усеновић, Предраг Петровић и Душан Пујовић. По речима Братислава Вучковића важност етичког кодекса је управо у томе да функционери препознају на који начин треба да се односе и према својој дужности коју обављају, а коју су им грађани поверили, и како ће се понашати према другим људима и службеницима.

  Скупштина Града Ниша је 2008. године усвојила Етички кодекс понашања функционера локалне самоуправе, а нови документ је допуњен и унапређен с обзиром на промене у овој области. (Д:В)