Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 31.03.2016

  ЕНЕРГЕТСКИ ПАСОШ ЗА ДЕВЕТ УЧИОНИЦА У ШКОЛИ „БРАНКО МИЉКОВИЋ“

  ЕНЕРГЕТСКИ ПАСОШ ЗА ДЕВЕТ УЧИОНИЦА У ШКОЛИ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"

  Основна школа „Бранко Миљковић“ добила је нових девет учионица, тако да се настава у овој школи, након две године, одвија у регуларних 45 минута. Свечаном отварању учионица присуствовао је Драган Стевановић, државни секретар Министарства привреде, које је суфинансирало изградњу, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и проф.др Зоран Перишић, градоначелник Града Ниша. Овим поводом, директору школе, Владимиру Станићу уручен је „енергетски пасош“ чиме су обезбеђени услови предвиђени Правилником о условима, садржини и начину издавања сертификата о енергетским својствима зграда. Вредност ове инвестиције је око 52.милиона динара. Овај пројекат је пример добре праксе у Србији, истакао је државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић.

  Општина Палилула, на иницијативу председника општине Бобана Џунића, је у сарадњи са родитељима, менаџментом и члановима Савета основне школе “Бранко Миљковић” у Нишу, активно учествовала у стварању услова да се реализује реконструкција учионица и дела школске зграде. Због финансијских проблема и промене плана пројекта радови су отпочели после више од две године чекања што је условило посебан режим организације наставе у школи. Захваљујући прекограничном пројекту „Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта» у основној школи „Бранко Миљковић“, изграђена је СПОРТСКА ЗОНА – скејт парк, теретана на отвореном и вештачка стена – истакао је председник општине Палилула. Овај пројекат прекограничне сарадње, општина Палилула је остварила у партнеству са општином Берковица у Бугарској уз финансијску подршку фондова ЕУ. У плану је нови пројекат који ће употпунити садржаје за окупљање и спортско-рекреативне активности младих у насељу Делијски вис.

  Школа Бранко Миљковић има 852 ученика. Пре две године, по налогу инспекције, срушен је део старе зграде што је условило организацију наставе у три смене. Због дугих тендерских процедура са радовима се отпочело крајем прошле године. (Д.В)