Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.01.2021

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НИША У ПАЛИЛУЛИ

  ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НИША У ПАЛИЛУЛИ

  Председнику Градске општине Палилула Братиславу Вучковићу, мр Новица Ранђеловић председник Удружења стваралаца Ниша и главни уредник ЕЗЛН уручио је прво издање ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НИША. Свом древном граду Нишу, петнаесточлани Редакциони одбор са тимом од 96 сарадника, подарио је јединствену Енциклопедију ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НИША.

  Ради се несумњиво о једном од највећих и најзначајнијих издавачких подухвата у историји Ниша, који ће као такав, допринети снажној афирмацији града на домаћој и међународној сцени. Пројекат је настао у стваралачкој радионици Удружења стваралаца Ниша „Цар Константин“ као резултат вишегодишњег стрпљивог научно-истраживачког рада и на бази огромног ентузијазма и знања тима компетентних аутора.

  Истраживање и приређивање Енциклопедије је реализовано са благословом његове светости Патријарха Српског г. Иринеја и његовог Преосвештенства Епископа Нишког г. Арсенија, а поводом јубилеја 100 година од ослобођења Ниша у Великом рату и 140 година од ослобођења Ниша од Турака.

  Сагледана кроз бројке Енциклопедија садржи 15 поглавља где је на преко 650 страница представљено преко 500 знаменитих и заслужних личности које су дале немерљив допринос процвату и промоцији Ниша као привредне, научне и културне престонице Југоисточне Србије. (Д.В)