Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.02.2018

  ЕКОНОМСКО И ДРУШТВЕНО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА

  ЕКОНОМСКО И ДРУШТВЕНО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА

  Градска општина Палилула oрганизује дводневну едукацију, за особе женског пола са територије општине Палилула, под називом „ПУТ ДО УСПЕШНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ“. Обука 25 полазница, које су се након упућеног позива – огласа пријавиле служби Одсека за привреду и локални развој ГО Палилула, отпочела је 8. фебруара у малој сали Нишког културног центра а завршиће се 9.фебруара разговором о изради бизнис плана и поделом сертификата. За полазнице обуке припремљена је специјална брошура са основним информацијама о конкурсима, јавним позивима и програмима у области развоја предузетништва. Предавачи дводневне едукације су представници Националне службе за запошљавање и стручне службе Одсека за привреду и локални развој Управе Градске општине Палилула.

  Првог дана је полазницама едукације, о правном аспекту бизниса, говорио дипл.правник Драган Огњановић. По речима Адриане Анастасов, председнице Скупштине ГО Палилула, која је са тимом Одсека за привреду и локални развој ГО Палилула (Милан Николић и Драган Стоиљковић) отворила овај скуп, обука будућих „предузетница“ одржава се у оквиру пројекта ГО Палилула „Пружање помоћи женама за лакше самозапошљавање и запошљавање кроз едукацију у области предузетништва“, а у склопу реализације „Стратегије за унапређење родне равноправности Градске општине Палилула-Ниш са Акционим планом 2017–2021. године“.

  Будуће предузетнице, првог дана едукације, обишао је и поздравио, Александар Ждрале, председник општине Палилула. Он је нагласио да програм економског и друштвеног оснаживања жена, подразумева и стварање услова за њихово укључивање у едукативне програме, умрежавање и покретање сопственог посла, почев од основне идеје до могућих модалитета реализације. (Д.Видојковић, ЕКОполис)