Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.08.2016

  ДВАДЕСЕТ ПАЛИЛУЛАЦА ДАЛО КРВ У АКЦИЈИ «ТВОЈИХ ПЕТ МИНУТА»

  ДВАДЕСЕТ ПАЛИЛУЛАЦА ДАЛО КРВ У АКЦИЈИ «ТВОЈИХ ПЕТ МИНУТА»

  У оквиру ЛЕТЊЕ КАМПАЊЕ добровољног давања крви – “Твојих пет минута, нечији цео живот”, Градска општина Палилула била је домаћин ове хумане акције. Грађани али и запослени у Управи општине Палилула подржали су летњу кампању Завода за трансфузију крви и у просторијама Нишког културног центра понудили драгоцену течност.

  „Имамо изванредну сарадњу са Заводом за трансфузију крви у Нишу, истакао је председник општине Палилула Александар Ждрале. По традицији упутили смо позив добровољним даваоцима крви да се одазову и учествују у овој активности. Не само ја већ и велики број наших одборника и запослених у општини Палилула одазвао се позиву што ме посебно радује. Овом акцијом, у којој је више од двадесет особа дало крв, желимо да пређемо са речи на дела и да личним примером покажемо како се може помоћи грађанима да очувају своје здравље а угроженима спасимо живот”, нагласио је председник општине Палилула Александар Ждрале.

  Ми који обављамо одговорне дужности личним учешћем дајемо пример свим грађанима да се не заборави на солидарност и хуманост изјавила је председница Скупштине Адриана Анастасов. Овај гест је једно хумано дело јер тиме помажемо другим људима у невољи, којима је крв преко потребна. Осим хуманости, лекари кажу да је давање крви добро и за сам организам, зато подсећају да никада није касно да се постане добровољни давалац. Сигурна сам да ћемо и у будућности наставити да помажемо ове акције Завода”

  Иако залиха крви никад није превише, у току лета оне се обично више троше него што се допуњују. Зато је велики одазив на добровољним акцијама за лекаре Завода за трансфузију добра вест. “Имамо мањи број давалаца због годишњих одмора а прошле недеље смо имали ситуацију да је прилив пацијената у Клинички центар Ниш био јако велики”, каже др Предраг Ђорђевић из Завода за трансфузију крви.

  Завода за трансфузију крви у Нишу прима добровољне даваоце од 18 до 65 година старости, сваког радног дана од 08 до 19 сати, а суботом од 08 до 14 сати. Акција “Твојих 5 минута” у општини Палилула, у овом циклусу, дала је добре резултате. Д.Видојковић, ЕКОполис, фотографије