Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.06.2021

  ДРЕС СА ПОТПИСОМ ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА ПИКСИЈА НА ЛИЦИТАЦИЈИ ЛФН

  ДРЕС СА ПОТПИСОМ ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА ПИКСИЈА НА ЛИЦИТАЦИЈИ ЛФН

  Пажња љубитеља фудбала ће током месец дана бити у потпуности усмерена ка Европском првенству, које се одржава од 11. јуна до 11. јула. Репрезентација Србије не наступа на овом такмичењу, али је Локална фондација Ниш спремила лицитацију уз коју ћемо уживати док будно пратили утакмице током трајања целог првенства. Дрес репрезентације Србије са потписом актуелног селектора и једног од најчувенијих Нишлија, Драгана Стојковића Пиксија, биће доступан на лицитацији до краја највеће континенталне смотре фудбала.

  „Понуде за дрес са потписом легенде нишког, српског, југословенског, али и јапанског фудбала дају се искљуциво на фб страници ЛФН, током трајања Европског првенства у фудбалу. Лицитација се затвара на дан одигравања финалне утакмице, у недељу 11. јула у 12 сати. Почетна цена је 10.000 динара. Средства прикупљена на овој лицитацији, на другим активностима ЛФН, као и кроз донације појединаца и компанија биће дуплирана од стране Траг фондације и враћена локалној заједници кроз подршку за најбоље идеје формалних и неформалних група грађана у Нишу“, наводе у ЛФН. Дрес репрезентације Србије Пикси је потписао приликом претходног доласка у Ниш и посете Градској опстини Палилула уз чију подршку се и реализује ова лицитација.

  Пут до највећих висина Драгана Стојковића Пиксија, рођеног Нишлије, добро је познат чак и онима који не прате фудбал превише. Прве фудбалске кораке направио је на Чаиру у нишком Радничком и постао репрезентативац СФРЈ, а затим отишао у Црвену звезду где је стекао легендарни статус и проглашен за „Пету звездину звезду“. Наступао је за француски Марсеј и италијанску Верону, а славу стекао и у Јапану, где је играјући за Нагоју постао култна личност. За репрезентацију СФРЈ, а касније и СРЈ забележио је укупно 84 наступа и уписао 15 голова. По завршетку играчке каријере, био је председник Фудбалског савеза Југославије и председник ФК Црвена звезда, а затим као тренер радио у Јапану и Кини. Тренутно је селектор репрезентације Србије, са којом је успешно започео квалификације за Светско првенство у Катару 2022. године.(Нишке вести и Д.В)