Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.03.2021

  ДОЊЕ ВЛАСЕ И ГОРЊЕ МЕЂУРОВО У АКЦИЈИ ИМУНИЗАЦИЈЕ СТАНОВНИШТВА

  ДОЊЕ ВЛАСЕ И ГОРЊЕ МЕЂУРОВО У АКЦИЈИ ИМУНИЗАЦИЈЕ СТАНОВНИШТВА

  Да вакцинација против корона вируса у селима Градске општине Палилула функционише одлично, уверио сам се (Владица Маричић, посланик) данас у Доњем Власу и Горњем Међурову, заједно са проф. др Мишком Живићем, чланом Већа ГО Палилула, задуженим за здравство. То је била прилика и да са становницима тих села разговарамо о проблемима у њиховим заједницама.

  Дом здравља Ниш, добром организацијом посла, успео је да вакцинише процентуално највећи број у Србији својих становника, а уз подршку градских општина пунктови за вакцинацију отворени су и у сеоским амбулантама и месним канцеларијама.

  Дилему неких грађана, како ће вакцину примити непокретни и слабо покретни мештани који не могу доћи ни до амбуланте, на лицу места решио је директор Дома здравља Ниш проф. др Милорад Јеркан, лично присутан у свим селима где се вакцинација обавља, рекавши да ће екипе доћи на кућни праг свакога ко им се на било који начин пријави.

  Захваљујући пожртвованом залагању председника Александра Вучића, који је набавио вакцине чак четири произвођача из свих делова света, Србија је лидер у Европи и свету по броју имунизованих грађана. Због тога још једном апелујем на суграђане да се вакцинишу. Вакцине значе живот и здравље за наше грађане, а масовна имунизација вратиће наду нашим старима, вратиће младима младост, а нашој економији даће додатни импулс да се још брже развија! Живела Србија!