Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.11.2022

  ДОНАЦИЈА ЛЕД РАСВЕТЕ НИШКИМ ШКОЛАМА

  ДОНАЦИЈА ЛЕД РАСВЕТЕ НИШКИМ ШКОЛАМА

  Педесет четири основне и средње школе у Нишу добиле су вредну донацију – лед расвету за укупно 800 школских табли. То је поклон Српско-израелског бизнис клуба, Клуба привредника Наиссус и компаније Флуоелектро. Донатори кажу да на овај начин желе да унапреде услове рада у нишким школама и подигну свест о значају енергетске ефикасности. Додела лед расвете организована је у Научно-технолошком парку у Нишу а овој свечаности присуствовали су и његова екселенција, амбасадор Израела у Србији Yахел Вилан и министар просвете Владе Републике Србије Бранко Ружић. У име Градске општине Палилула овом догађају је присуствовао Братислав Вучковић, председник општине.

  Додели уговора присуствовали су и директори нишких школа који су радо прихватили донацију. Министар просвете је истакао да се деци мора пружи оно најбоље. Савремени амбијент за учење више није избор, већ обавеза свих који раде у просвети, да деци и младима омогуће оно што имају ученици у модерним државама на другим меридијанима.

  Компаније донатори, уједно су чланови оба Клуба нагласилио су да заједнички теже развоју економије и побољшању привредне сарадње између Израела и Србије, кроз континуирано креирање повољне климе за привредни раст и развој.

  ЛЕД РАСВЕТА ЗА 800 ШКОЛСКИХ ТАБЛИ У НИШКИМ ШКОЛАМА