Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.05.2022

  ДОБРОДОШЛИ НА ЈУБИЛАРНО – 30.ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ!

  ДОБРОДОШЛИ НА ЈУБИЛАРНО – 30.ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ!

  Традиционална манифестација у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2022“, коју организује Градска општина Палилула-Ниш у оквиру градске славе Дани „Светог цара Константина и царице Јелена“ одржаће се у ПЕТАК, 03.јуна на платоу поред ПАЛИЛУЛСКЕ РАМПЕ и у „Епископској“ улици и „Војводе Гојка“. Садржај музичко-сценског програма и пратеће активности, усвојен је на Организационом одбору манифестације, истакао је председник општине Братислав Вучковић. Нишка Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша. Овим поводом, на Палилуској рампи, у „Епископкој улици“ и у улици „Војводе Гојка“, осим учесника културно-уметничког програма, окупиће се више хиљада Нишлија-Палилулаца и бројни гости из Норвешке, Бугарске и Македоније.

  Кроз овогодишње Палилулске активности и музичко-сценски програм водиће нас новинари Јовица Милановић и Драган Стојановић Жика и прваци Нишког народног позоришта, глумци Ивана и Мирољуб Недовић. истакао је Братислав Вучковић.

  Програм почиње од 18:00 часова наступом: КУД КОВИЉЕ-Фолклор, КУД АБРАШЕВИЋ-фолклор, МОЗАИК- Ансамбл народних игара и песама, УЧИТЕЉСКА ЛИРА – Мешовити хор, ГРАЦИЈА – Етно група. На позорници ће бити додељене захвалнице-награде и дресови ФК РАДНИЧКИ – 40 година од највећег успеха Нишког фудбала. Око 20:20 премијерно ће бити приказан трејлер филма о страдању Срба у Норвешкој “Логор смрти КАРАШЈОК“ и представљени аутори филма – Норвешка делегација: JARN OLSEN – Познати писац и наратор на филму, KJETIL PALMOQUIST- Редитељ, Бранко Димовић Димески – Продуцент, KNUT FLOVIK TORESEN- Историчар и писац, TERJE HOLM- Директор фотографије.

  СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ „Палилулске вечери“ заказано је за 20:30 часова. Очекује се поздравно обраћање – Епископа нишког Г. Арсенија, градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и председникa општине Палилула Братиславa Вучковићa.

  Централни програм, од 21-24 часа резервисан је за наступ групе традиционалне музике „ЛЕГЕНДЕ“ и ЦРНЕ МАМБЕ – пратећи бенд Шабана Бајрамновића (блуз, џез,рок, поп и ромска музика)

  Председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић истакао је да су организоване и броје пратеће манифестације попут – Такмичења у кликерима и турнир у шаху „ПАЛИЛУЛА ОПЕН“; Сајма ВИНА И РАКИЈЕ (на углу ул.Епископске и ул.Курсулине); ТУРИСТИЧКИ ПОСЛЕНИЦИ (Припрема специјалитета-ул-Војводе Гојка); ИЗЛОЖБА СТАРИХ ЗАНАТА И РУКОТВОРИНА (код триангла);

  У СУБОТУ 04.ЈУНА 2022.године, одржаће се ОСМА МОРАВСКА РЕГАТА у част учитеља ВИДЕНА ЈОВАНОВИЋА (Мрамор-Лалинац) и Међународни фудбалски турнир ветерана-БАЛКАНСКА ЛИГА (покровитељ ГО ПАЛИЛУЛА) у Поповцу.(Д.В)

  „30. ЈУБИЛАРНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ!“