Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.07.2017

  ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА НАГРАДЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА НАГРАДЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  Ученицима генерације Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“ и Школе за основно и средње образовање „14.Октобар“, поводом завршетка школске године, председник Градске општине Палилула, Александар Ждрале, уручио је пригодне поклоне.

  Овим поводом, за најбоље ученике, Вељка Стојановића из школе 14.октобар и Бојану Јовановић из Специјалне школе са домом ученика «Бубањ», приређен је пријем у Кабинету председника општине, којем су присуствовали родитељи ученика и директори специјалних школа,

  Сарадња са специјалним школама је изузетно садржајна и обухвата нашу подршку бројним активностима школа; у побољшању услова рада, образовном процесу, организацији научних скупова, семинара, учешћу деце на такмичењима и сусретима, каже Александар Ждрале председник општине Палилула. Брига о деци и младима посебно о ученицима који постижу најбоље резултате у школи један је од најважнијих задатака руководства наше општине. Наша Канцеларија за младе прати интересовања и остварене резултате младих и осмишљава пројекте. Тако се најбољи ученици и студенти из образовних установа са територије општине, по традицији, сваке године нађу на новогодишњем календару општине. На нама је да као локалне самоуправе учинимо све што можемо да помогнемо деци, охрабримо родитеље и допринесемо подизању свести грађана о уважавању различитости.

  На предлог општине Палилула Школе за основно и средње образовање „14.октобар“ добила је од донатора поклон комби возило за превоз ученика и остваривање васпитно образовног процеса и побољшање психофизичког стања деце ометене у развоју. Наша сарадња са Специјалном школом са домом ученика „Бубањ“ је пример добре праксе у организовању социо-хуманитарних активности у корист деце са сметњама у развоју и деце са тешким обољењима. (Д.Видојковић, ЕКОполис)