Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.02.2018

  ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА НИШ ОБИШАО ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ -АМБУЛАНТЕ У ГО ПАЛИЛУЛА

  Директор Дома здравља Ниш, проф. др Милорад Јеркан, са сарадницима, обишао је 22.фебруара три здравствене амбуланте-станице у Градској општини Палилула, у селу Чокот, насељу „9.Мај“ Ново село и у насељу „Милка Протић“. Разлог обиласка амбуланти на терену је редовна провера квалитета стручног рада, задовољства пацијената и запослених, као и сагледавање услова рада.

  У Здравственој амбуланти „Чокот“ сагледан је рад и потребе ове сеоске здравствене амбуланте као и здравствене потребе мештана овог села који су посетили здравствену амбуланту и разговарали са директором. Ка овој здравственој амбуланти гравитира око 1.400 становника (по Попису из 2011. године). У Здравствена амбуланта „Чокот“ ради тим , лекар – сестра из Службе за здравствену заштиту одраслих два пута недељно, уторком и четвртком и пружају услуге за 800 опредељених корисника.

  Здравствена станица „Ново Село“ у насељу „9.мај“ је једна од већих на територији Градске општине Палилула ка којој гравитира око 8.500 становника (по Попису из 2011. године). У овој здравственој станици ради Служба за здравствену заштиту одраслих, Служба за здравствену заштиту деце и школске деце, Служба за стоматолошку здравствену заштиту, Поливалентно патронажна служба и Служба за лабораторијску дијагностику. Здравствени радници пружају услуге и брину о здрављу преко 5.500 опредељених корисника. Пацијенти који су били присутни у здравственој станици у разговору са директорoм Дома здравља Ниш истакли су своје задовољство љубазношћу и професионалним радом медицинског особља Дома здравља Ниш.

  И Здравствена амбуланта „Милка Протић“ налази се на територије Градске општине „Палилула“ ка којој гравитира око 792 становника (по Попису из 2011. године). У овој здравственој амбуланти ради тим лекар – сестра из Службе за здравствену заштиту одраслих, два пута недељно, уторком и четвртком и пружају услуге за 220 опредељених корисника. Запослени у овој здравственој амбуланти као и пацијенти који су били присутни у тренутку обиласка, истакли су своје задовољство радом али и изнели предлоге за унапређење квалитета рада.(Д.В)