Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.10.2017

  ДИЈАЛОГ О ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ И ЛОКАЛНОМ РАЗВОЈУ

  ДИЈАЛОГ О ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ И ЛОКАЛНОМ РАЗВОЈУ

  У оквиру иницијативе за успостављање дијалога о животној средини и локалном развоју у Сава центру у Београду 24.октобра одржан је скуп под називом „Планирање и приоритизација пројеката на локалном нивоу”. Ову активност су заједнички организовали Министарство заштите животне средине и Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

  O планирању и приоритизацији пројеката на локалном нивоу, учесницима скупа говорили су : Горан Триван, министар заштите животне средине; Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе; Тања Мишчевић, шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији и Дарко Булатoвић, председник СКГО. О Циклусу планирања буџета и извештавању уводничар је била Мирјана Ћојбашић, државни секретар у Министарству финансија. У име Градске општине Палилула Ниш, састанку је присуствовао Војкан Тричковић, саветник за екологију и безбедност запослених у општини.

  Циљ организације овог скупа је да се јединице локалне самоуправе упознају са приоритетима Министарства заштите животне средине и да се кроз реформски процес који спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе, пружи подршка општинама и градовима, како би могле да дају свој пуни допринос испуњавању обавеза у процесу приступања Србије Европској унији, као и да унапреде своје услуге које пружају грађанима у области заштите животне средине.

  Овај скуп је омогућио да представници јединица локалних самоуправа изнесу своје виђење предстојећих изазова и предлоге за превазилажење очекиваних тешкоћа у том процесу, као и да изнесу сугестије о механизмима подршке коју очекују од националног нивоа. Извођење закључака и договор о механизмима даље сарадње образложили су Даринка Радојевић, из Министарства заштите животне средине и Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина.(ЕКОполис, Д.Видојковић)