Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 14.03.2016

  ДЕЛЕГАЦИЈЕ СЕЛА КРУШЦЕ У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ЏУНИЋЕМ

  ДЕЛЕГАЦИЈЕ СЕЛА КРУШЦЕ У РАЗГОВОРУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ЏУНИЋЕМ

  Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима, примио је делегацију села Крушце који су пренели захтеве становника овог села да се питање канала за одвод атмосферских вода под хитно реши. Најавили су, организован протест грађана за 21.март.

  Председник Бобан Џунић је нагласио да је трајно решење овог проблема завршетак канала за одвод атмосферских вода, који није до краја завршен пре десет година, намером оних који су били надлежни за изградњу улице по утврђеним стандардима. У условима деловања у ванредној ситуацији, која је на снази на целој територији Републике Србије, потребно је хитно санирати постојеће стање и обезбедити одлив атмосферских вода ван насељеног места. Дакле, једно компромисно решење, каже председник општине Палилула, које ће уз учешће надлежног комуналног предузећа и становника Крушца, окончати вишегодишњу агонију и међусобне оптужбе.

  По речима Стојана Миљковића, житеља села Крушце, улица која води до обале Јужне Мораве урађена је и асфалтирана пре десетак година, али због незавршеног канала, одувек је плављена Добричком водом – атмосферском водом. Међутим, нелегално пражњење септичких јама од стране житеља из горњег дела насеља, када пада киша, чини наш живот неподношљивим. Осећа се смрад фекалне воде и све то се одлива у наша дворишта и повртарску културу-пластенике. У улици која је поплављена, на потезу према Јужној Морави, живи двадесетак мале деце, каже Миљковић, која похађају основну школу. Готово свакодневно имају проблем како да на путу до школе савладају водену препреку. Забринути смо за здравље наше деце.

  У оквиру активности, на спровођењу мера Владе Републике Србије, председник Бобан Џунић и чланови Штаба за ванредне ситуације општине Палилула, обишли су угрожени део насеља у селу Крушце и утврдили појачани надзор комуналне инспекције општине на терену. (Д.В)