Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 17.09.2019

    ДЕЛЕГАЦИЈА ПАРЛАМЕНТАРНЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ У ПОСЕТИ НИШУ

    Делегација Државног збора Словеније боравила је у Нишу, где се састала са градоначелником Дарком Булатовићем. Састанку је присуствовао и председник Посланичке групе пријатељства са Словенијом народни посланик Скупштине Републике Србије Милија Милетић као и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале.

    У срдачном и пријатељском разговору размењена су мишљења о унапређењу сарадње између Града Ниша и ове некадашње југословенске републике. Како је истакао градоначелник Булатовић, сарадња је на високом нивоу, али смо свакако спремни да је додатно побољшамо. Он се посебно осврнуо на успостављање ваздушног саобраћаја на линији Ниш-Љубљана који ће, према тренутном интересовању грађана, олакшати даљи развој сарадње.

    Са словеначке стране изразе захвалности на добродошлици упутио је Предраг Баковић, народни посланик и председник Посланичке групе пријатељства са Србијом оценивши да је свеобухватна сарадња на одличном нивоу, са посебним освртом на унапређење у области културе и привреде. Састанку у Нишу присуствовали су и чланови ПГП са Србијом у Државном збору Словеније Лидија Дивјак Мирник, Сташа Коби Шмид и др Франц Трчек. Словеначка делегација је посету Србији започела у Београду а након састанка са градоначелником Ниша, састанка у Нишавском управном округу и Полицијској управи Ниш посетили су и општину Сврљиг.(Д.Видојковић)