Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.10.2016

  ДЕЧЈА ИГРА „ЧИСТА ЕНЕРГИЈА“ – НА СУСРЕТИМА ПРИЈАТЕЉСТВА У НИШУ

  ДЕЧЈА ИГРА „ЧИСТА ЕНЕРГИЈА“ - НА СУСРЕТИМА ПРИЈАТЕЉСТВА У НИШУ

  Девету годину за редом деца Ниша домаћини су деци, учесницима Фестивала „Радост Европе“. Из Београда у Ниш, ове године, на „Сусретима пријатељства деце“, 6.октобра дошли су малишани – млади; Румуније, Босне и Херцеговине, из Београда, са Косова и Метохије, Ниша, да са својим домаћином члановима Црквено-играчког ансамбла „Бранко“ промовишу стваралаштво и другарство.

  У присуству и под благословом Његовог Преосвештенства, Епископа рашко-призренског Господина Теодосија, администатора Епархије нишке, мале извођаче и организаторе програма, бројне госте и публику у Светосавском дому, поздравио је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула. «Захваљујући Црквено-играчком ансамблу „Бранко“, делић најстарије и највеће међународне дечје манифестације у Србији -„Радост Европе“, по ДЕВЕТИ пут је и у нашем граду. Овом манифестацијом, коју организујемо у Дечјој недељи, под мотом „Тесла–Чиста енергија“, вечерас обележавамо јубилеј сто шездесет година од рођења Николе Тесле, познатог научника и проналазача у области физике, електротехнике и радиотехнике. Желимо да и на овај начин, код најмлађих популаришемо дело чувеног научника и укажемо на изузетан допринос који је дао свету науке.

  Уз песму и игру на овогодишњим „Сусретима пријатељства“ наступи су: Ансамбл „Башчаршија“ из Сарајева(БИХ), Ансамбл „Венац“, Хор Дечјег културног центра Београд, Деца Румуније, Дечји културни центар Ниш-Фестивал „Мајска песма“, Црквено-играчки ансамбл „Бранко“ Ниш.

  По речима Миљка Петровића, уметничког руководиоца ансамбла „Бранко“ мали извођачи из Румуније, Босне и Херцеговине и Србије, својим наступом и завршном песмом „Деца су украс света“, свих учесника овог мини фестивала на сцени Светосавског дома у Нишу, учинили су да и овај сусрет остане у сећању. Традиција се наставља. (Текст-фотографије Д.Видојковић, ЕКОполис)