Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.01.2016

  ДЕЦИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ПАКЕТИЋИ ЗА СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ – ДАР ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  ДЕЦИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ПАКЕТИЋИ ЗА СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ - ДАР ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  Поводом обележавања Српске нове године, председник Градске општине Палилула Бобан ЏУНИЋ, у просторијама Спортског центра «Чаир» на Базену, поделиo je новогодишње пакетиће деци Пливачког клуба за особе са инвалидитетом «Делфин», деци мајки са инвалидитетом «Из КРУГА» и представницима других организација и образовних установа које окупљају и брину о младима са инвалидитетом.

  О значају ове подршке општине Палилула деци са инвалидитетом и мајкама са инвалидитетом, представницима медија говорили су и Јасмина Бараћ Перовић, председница организације „Из КРУГА“-мајке са инвалидитетом и Миљан Перовић, заступник Пливачког клуба за особе са инвалидитетом “Делфин”. Такмичари Пливачког клуба за особе са инвалидитетом «Делфин» освојили су 12 медаља на другом међународном такмичењу „Београд опен“, где су наступили са 10 пливача са инвалидитетом, узраста од 13 до 30 година.

  По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, подршка деци са инвалидитетом, са сметњама у развоју и са тешким обољењима, била је приоритет у активностима општине. „Пожелео сам овој деци и њиховим родитељима све оно што желим и себи и срце ми је пуно да их видим да су срећни и насмејани данас“. Општина Палилула је на дочеку Нове године, 31.децембра поделила деци више од 1000 пакетића, обрадовала је и малишане Специјалне школе са домом ученика «Бубањ» а ове недеље организује и излет до Копаоника за децу која до сада нису имала могућност да упознају лепоте ове планине. (Фото Д.Видојковић)