Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 09.09.2020

  ДАРОВИ УЧЕНИЦИМА СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА У ПАЛИЛУЛИ

  ДАРОВИ УЧЕНИЦИМА СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА У ПАЛИЛУЛИ

  Председник Градске општине Палилула-Ниш, на почетку нове школске године, организује сусрет са директорима специјалних школа које раде на територији општине како би се утврдили нови облици сарадње. Овим поводом, председник општине, БРАТИСЛАВ ВУЧКОВИЋ, са сарадницима, већницом Града Ниша за образовање, проф.др Маријом Ранђеловић и председником Удружења „ФРОС“ Небојшом Саитовићем обишао је Школу за основно и средње образовање “Царица Јелена” и Специјалну школу са домом ученика “Бубањ”.

  Директорима школе уручени су пригодни поклони (школски прибор) дар Федерације ромских основаца, средњошколаца и студената „ФРОС“. „Сарадња наше општине са невпадиним сектором биће обострана јер jе ово један од ретких случајева где невалдине организације донирају нешто општини. Ми то прослеђујемо онима којима je најпотребније. У овом случају заједничка процена jе била да је школски материјал који је стигао најпотребнији овим школама. Донација иде у праве руке, а сарадњу ћемо наставити и даље закључио је председник општине Братислав Вучковић.

  donacija specijalnim skolama opstine palilula

  Градска већница проф.др Марија Ранђеловић је потврдила да је право задовољство уручити донацију управо школама које образују децу са сметњама у развоју. „Веома је важно да као локалиа самоуправа и као истакнути појединци искажемо пажњу и хуманост деци у овим установама и пожелимо им добар почетак школске године. И специјалне школе на териотирји Градске општине Палилула прилагодиле су се новом моделу наставе. Услови су и даље тешки, због тренутне епидемиолошке ситуације, истакао је директор Школе за основно и средње образовање “Царица Јелена” Миша Љубеновић.

  Председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић са сарадницима обишао је и Специјалну школу са домом ученика „Бубањ“ и у разговору са директором ове изузетне установе Гораном Маловићем, упознао садржаје рада школе и предстојеће планове развоја.(Драган Видојковић, 9.09.2020)

  ТВ ЗОНАплус: ДОНАЦИЈА СПЕЦИЈАЛНИМ ШКОЛАМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА