Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 21.03.2016

  ДАН ШКОЛЕ – 45.ГОДИШЊИЦА УСПЕШНОГ РАДА

  ДАН ШКОЛЕ - 45.ГОДИШЊИЦА УСПЕШНОГ РАДА

  Oсновнa школa „Бранко Миљковић“, која има седиште на територији Градске општине Палилула-Ниш, обележила је 21.марта Дан школе – 45.годишњицу успешног рада. Овим поводом, колектив школе и ученике обишао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, са сарадницима. Пре одржавања свечане академије, председник Џунић је са директором школе Мирославом Станићем, и сарадницима обишао реконструисан објекат школе који је недавно завршен и у поступку је пријема (у току је издавање енергетског пасоша). На свечаној академији, уз веома садржајан културно-уметнички програм, додељене су и награде најуспешнијим учесницима литерарног конкурса „Бранково Перо“, који ова школа расписује пет година за редом.

  Не само што можемо да се похвалимо новим учионицама, изјавио је директор школе Мирослав Станић, већ јубилеј постојања школе обележавамо и изванредним резултатима наших ученика, на регионалним и окружним такмичењима. Изградњу нових учионица, као и уређење дворишта школе помогла је општина Палилула. На иницијативу председника општине Бобана Џунића, у сарадњи са родитељима, менаџментом и члановима Савета основне школе “Бранко Миљковић” у Нишу, створени су услови да се реализује реконструкција учионица и дела школске зграде. Због финансијских проблема и промене плана пројекта радови су отпочели после више од две године одлагања што је условило посебан режим организације наставе у школи.

  Овде је уложено преко 60 милиона динара у изградњу ове зграде, а још око 200 000 евра у уређење дворишта. Планирамо и изградњу тениских терена на простору иза школе, подсетио је председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. Захваљујући прекограничном пројекту „Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта» у основној школи „Бранко Миљковић“,изграђена је и СПОРТСКА ЗОНА – скејт парк, теретана на отвореном и вештачка стена. Овај пројекат прекограничне сарадње, општина Палилула је остварила у партнеству са општином Берковица у Бугарској уз финансијску подршку фондова ЕУ.

  Прослави Дана школе „Бранко Миљковић“ осим родитеља и наставника школе и представника других образовних установа присуствовали су и градски већник Михајло Здравковић и заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић.(Д.Видојковић)