Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.08.2021

  МЛАДИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ОВЕЛЕЖИЛИ ДАН МЛАДИХ НА БУБЊУ

  МЛАДИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ОВЕЛЕЖИЛИ ДАН МЛАДИХ НА БУБЊУ

  Поводом Међународног дана младих, Канцеларија за младе ГО Палилула организовала је скуп у Момеријалном комплексу Бубањ. Активисти и волонтери ове канцеларије претходно су очистили и рестаурирали део око споменика у облику зарубљене пирамиде који сећа на стрељане родољубе на Бубњу.

  Поводом дана младих, у присуству председника општине Палилула Братислава Взчковића, одржан је јавни час о првом споменику који је настао на стратишту Бубањ 1948. године у облику зарубљене пирамиде. Спомен обележје, нешто више од два метра, сачињено је од тесаног камена,. На врху се налази звезда петокрака. О овом спомен обележју и Меморијалном комплексу Бубањ говорио је историчар из Завода за заштиту споменика. „Одлучили смо се за Момеријални комплекс Бубањ јер ће овај део парка на даље бити коришћен као зелена учионица за основце са територије општине Палилула.

  Циљ манифестације, по речима Координаторке КЗМ ГО Палилула Емилија Јовановски је обележавање Међународног дана младих, и подизање еколошке свести код омладине. Канцеларија за младе ГО Палилула, овим поводом, најавила је и издавање електронског часописа „Еко Палилулче“ који ће уређивати млади а појавиће се првог септембра. (Д.В.,фотoграфије Т.Пешић)