Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.11.2017

  БУЏЕТ, ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА И ИНИЦИЈАТИВЕ

  БУЏЕТ, ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА И ИНИЦИЈАТИВЕ

  Десета седница Скупштине Градске општине Палилула, којом је председавала Адриана Анастасов, одржана је 30.новембра у сали Нишког културног центра. Након усвајања записника са 9.седнице Скупштине одборници су донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2017.годину.

  По речима Ивана Драгишића, шефа Одсека за финансије, имовинско-правне и комуналне послове Управе Градске општине Палилула, „овом изменом усклађени су расходи буџета општине са динамиком прихода. Овом изменом овогодишњи буџет Градске општине Палилула је умањен за пет милиона динара и сада износи 150.414.000, динара.

  Председник општине Палилула Александар Ждрале нагласио је да су мере штедње дале резултате. Одлуком о изменама и допунама одлуке о буџету за 2017.годину није угрожено функционисање општине Палилула, како у остваривању прихода буџета, тако и у извршењу расхода у виду измирења свих доспелих обавеза. У оквиру тачке дневног реда – Одговори на одборничка питања и иницијативе, одборници су указали на одређене инфраструктурне проблеме и појаве у насељима општине. Указано је на потребу одржавања Спомен парка Бубањ, уређења Старог гробља Горица, спортских терена у Паси Пољани, Изражена је забринутост због настанка нових дивљих депонија на локацијама које су већ очшћене. (Д.В. ЕКОполис)