Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 25.02.2020

    БРЗА ИНТЕРВЕНЦИЈА КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ЈКП МЕДИАНЕ НА УКЛАЊАЊУ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ У БУБАЊ СЕЛУ

    Савет грађана Бубањ села обратио се општини Палилула у име мештана и младих фудбалера овог насељеног места са захтевом да се уклони велика дивља депонија, различитог састава, која је настала на самом фудбалском игралишту. Неодговорна лица, која до сада нису регистрована, одлагала су отпад у простору који је од општег интереса за све мештане. Комунална инспекција Градске општине Палилула је истог момента реаговала. Обратила се обавештењем према ЈКП Медиана са предлогом за уређење поменутог простора.

    Акција је изведена у интересу грађана у сеоским срединама, развоју спорта и правилним развојем деце и омладине, каже комунална инспекторка општине Ивона Мурге. Са општином Палилула, ЈКП Медиана има веома добру сарадњу. У овом случају препозната је добра намера и превентивно деловање комуналне инспекције општине у погледу увођења комуналног реда и залагање мештана Бубањ села да се са овим појавама, неконтролисаног одлагања отпада престане. Радници комуналног предузећа у потпуности су уклонили дивљу депонију са фудбалског терена и очистили одводни канал за воду који је у непосредној близини ове локације.

    По речима председника Градске општине Палилула Александра Ждрала, „неопходно је да сви субјекти наше заједнице одлучно реагују у решавању проблема како би се смеће, отпад из домаћинства, комунални отпад, одлагало на прописан начин у складу са Одлуком о одржавању чистоће и управљању комуналним отпадом“. Уклањање дивљих депонија, како је истакао председник општине Палилула, је скуп процес. Примера ради, само за ову акцију у Бубањ селу, за ангажовање механизације и радника ЈКП Медиана биће издвојено око 160.хиљада динара. (На фотографијама девастирана површина и слика након уклањања отпада (Д.Видојковић)