Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.05.2018

  БЕСПЛАТНА ПРОВЕРА ЗДРАВЉА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  БЕСПЛАТНА ПРОВЕРА ЗДРАВЉА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  Пролећни „БАЗАР ЗДРАВЉА», одржан је у Градској општини ПАЛИЛУЛА, на платоу испред Нишког културног центра. О значају ове активности бесплатне провере здравља становника Палилуле и Града Ниша и сарадњи Градске општине Палилула са Домом здравља у Нишу, окупљеним новинарима говорили су Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула и проф.др Милорад Јеркан, директор Дома здравља Ниш. Приоритет у нашем заједничком раду и сарадњи, Општине Палилула и Дома здравља, који је до сада био веома успешан, по речима председника општине Палилула, биће промовисање здравих стилова живота и нових могућности у превенцији и лечењу у Дому здравља Ниш. Као што је познато, циљ овог пројекта је подизање свести и бриге о очувању сопственог здравља сваког становника. Са менаџментом Дома здрвља договорили смо да се ови бесплатни превентивни прегледи, у градским насељима општине и даље ореганизују а на сеоском подручију, где нема здравствених станица, успешно се одвија активност «Приближимо се пацијентима» која је углавном усмерена ка старијим особама и слабо покретним.

  У оквиру “Базара здравља”, грађани могли бесплатно да провере своје здравствено стање мерењем крвног притиска, шећера у крви, израчунавање БМИ, одређивање процената масне масе у организму, преглед младежа, саветовање у вези здравих стилова живота (о штетности дувана и дуванског дима, о правилној исхрани, о самопрењгледу дојке, процени ризика за шећерне болести, едукацији о врстама опијата и последицама узимања…) подела лифлета.

  Акција провере здравља, по оцени организатора, значајно је утицала и на мењање лоших животних навика код наших грађана, што је данас основни проблем остваривања квалитетне и ефикасне здравствене заштите у нашем друштву. (Д.Видојковић)

  РТВ Белaми: Одржан први овогодишњи Базар здравља