Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.01.2021

  БАНКА ХРАНЕ

  БАНКА ХРАНЕ

  У Градској општини Палилула, председник општине Братислав Вучковић, у присуству Драгана Терзића, шефа одсекa за послове Председника, Већа и Скупштине, одржао је 25.јануара састанак са делегацијом пројекта „БАНКА ХРАНЕ“.

  Овом разговору присуствовали су Александар Видаковић председник Банке хране Југ и председник Федерације „Банака хране“ Србије, Гордана Лазаревић, главни координатор за социјалну политику, Маја Младеновић, координатор „Банке хране“ и Удружења за жртве насиља Хајр и Теофил Ралевић, извршни директор „Банке хране“.

  Општина Палилула. По речима председника Вучковића буџетска средства предвиђена за помоћ и подршку социјалним категоријама грађана, недовољна су и често усмерена искључиво по принципу приоритета. Као руководство општине, изашли смо из оквира постојеће праксе. Иницирали смо сарадњу и партнерства са установама и организацијама цивилног друштва у области социјалне заштите, посебно рањивих група.

  Из Центра за социјални рад добијамо податке о стању социјалних потреба грађана на нашој територији што нас додатно обавезује и мотивишу да активно учествујемо на побољшању социјалног статуса грађана на личном, породичном и ширем социјалном плану.