Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 07.01.2016

  БАДЊЕ ВЕЧЕ У ЛАЛИНЦУ

  БАДЊЕ ВЕЧЕ У ЛАЛИНЦУ

  Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, на бадње вече, присуствовао је паљењу бадњака у селу Лалинац и заједно са мештанима овог села обележио вече уочи најрадоснијег хришћанског празника. Деца су добила поклоне од општине, а Слађана Романовић, девојчица која је извукла новчић у погачи, поклон и једнодневни излет на Копаоник.Бадње вече у највећем селу на територији општине Палилула, у Лалинцу, испоштовало је све старе обичаје овог хришћанског празника. На столу је била погача, суво воће, мед и остале ђаконије. Свештеник је осветио припремљену храну и пиће за бадње вече и заједно са председником општине Палилула Бобаном Џунићем и председником Савета грађана Љубишом Костићем упалио бадњак.

  „Нека ово вече у вашим домовима буде испуњено радошћу и благостањем а ваша срца љубављу. Проведите овај дан у породичној срећи и миру, поручио је окупљеним становницима Лалинца председник општине Палилула.

  Празницима, посебно Бадњој вечери и Божићу, посебно се радују деца. Зато је општина Палилула припремила пакетиће за сву децу, један од њих је и Ђорђе Петровић. А девојчица Слађана Романовић, која је ломљењем погаче-чеснице, извукла новчић, добила је и једнодневни излет на Копаоник. На територији општине Палилула је 15 села, Лалинац једно од највећих. Ово је била прилика да председник општине са мештанима подели најарадосније тренутке, једнако као што са њима дели и проблеме током читаве године. (Фото.Д.Видојковић)