Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 27.03.2018

    АУТОЦИСТЕРНЕ СА ПИЈАЋОМ ВОДОМ У СЕЛИМА БЕРБАТОВО, ВУКМАНОВО, ДОЊЕ ВЛАСЕ и ДЕЛУ ГАБРОВЦА

    У оквиру ванредне ситуације која је проглашена на делу територије Града Ниша – на целој територији Градске општине Палилула 26.марта, због здравствене угрожености становништва, Штаб за ванредне ситуације Града Ниша, наложио је ЈКП“Наиссус“ да обезбеди снабдевање пијаћом водом становнике у селима Доње Власе, Бербатово, Вукманово и викенд насељу Габровца. Ово комунално предузеће упутило је две аутоцистерне са пијаћом водом, једну у селу Доње Власе а друга ће кружити у селима Бербатово и Вукманово. Становници ових села могу преузети воду по следећем распореду.

    У селу Вукманово, цистерна ће бити у 11:00 сати и у 16:00 сати. У Бербатову вода се може преузети у 13:00 сати и у 18:00 сати а у Доњем Власу у 16:00 сати. Становници села Габровац – у викенд насељу, који нису корисници градске водоводне мреже, могу очекивати аутоцистерну око 16:30 и у 18:00 сати.

    „Упућујем апел становништву да користе воду за пиће искључиво из цистерни. Првог дана у Доњем Власу потрошено је само десетак литара воде из цистерне. То указује да постоји могућност да грађани осим флаширане воде користе и друге непроверене изворе воде, што је забрањено – нагласио је председник општине Палилула Александар Ждрале. ЈКП“Наиссус“ успешно наставља активну улогу помоћи најугроженијима расположивим људством и механизацијом. (Д.Видојковић, ЕКОполис) Фото: ЈКП Наиссус facebook