Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.03.2016

  АТМОСФЕРСКЕ ВОДЕ И КЛИЗИШТЕ МУЧЕ СТАНОВНИКЕ КРУШЦА

  АТМОСФЕРСКЕ ВОДЕ И КЛИЗИШТЕ МУЧЕ СТАНОВНИКЕ КРУШЦА

  Због тога што није завршен одводни канал и канализациона мрежа у доњем делу села Крушце, на потезу према Јужној Морави у Градској општини Палилула, атмосферске воде стално плаве куће, пластенике и саобраћајницу. Због клизишта и неодговорног понашања дела становника, учестало се одлива вода из септичких јама што представља додатни проблем и потенцијалну опасност по здравље.

  У оквиру активности на спровођењу мера Владе Републике Србије, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и чланови Штаба за ванредне ситуације општине Палилула, на позив мештана села Крушце, обишао је угрожени део насеља. „Проблем је видљив. Наша инспекцијска контрола је то регистровала. Сачињен је записник. Људи јесу у праву и очекују од нас да решавамо овај проблем, истакао је председник општине Палилула. Трајно решење је да се мрежа одводног канала атмосверске воде, који води до корита Јужне Мораве, заврши до краја. Ови радови су у протеклом периоду ишли парцијално и нису окончани. О томе сам обавестио и представнике ЈП Дирекцихја за изградњу града и затражио њихову интервенцију. Оно што додатно забрињава је појава клизишта које је захватило већи део пута у брдском делу насеља и неконтролисано одливање фекалних вода из септичких јама. Ја сам дао налог комуналној инспекцији општине да уведу ванредно дежурство и санкционише неодговорне грађане, нагласио је Бобан Џунић.

  Стојан Миљковић, житељ села Крушце каже да у улици која је поплављена живи двадесетак мале деце која похађају основну школу. Готово свакодневно имају проблем како да на путу до школе савладају водену препреку. „Ова улица, због незавршеног канала, одувек је плављена Добричком водом – атмосферском водом. Међутим, пражњење септичких јама из горњег дела насеља, када пада киша, чини наш живот неподношљивим. Осећа се смрад фекалне воде и све то се одлива у наша дворишта и повртарску културу-пластенике. Забринути смо за здравље наше деце.

  Председник општине Палилула, Бобан Џунић најавио је, да ће по завршетку увида инспекцијске контроле, о стању на терену, известити Градски штаб за ванредне ситуације. За почетак, потребно је да се само прокопа канал до Мораве и усмери одвод атмосферских вода до реке. (Д.В. ЕКОполис)