Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 29.12.2015

  АКТИВНОСТ НИШКЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗАПАЖЕНА И У РЕГИОНУ

  АКТИВНОСТ НИШКЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗАПАЖЕНА И У РЕГИОНУ

  У Медиа&реформ центру Ниш, Градска општина Палилула одржала је годишњу конференцију за новинаре. «На крају смо 2015.године која ће у Градској општини Палилула бити забележена као година интезивних пројектних активности, суседске- сарадње са општинама у региону, по бројним социо-хуманитарним активностима, подршци деци са сметњама у развоју и децу са тешким обољењима, осмишљавању нове праксе здравствене заштите угрожених категорија становништва (старих, на селу, жена, деце.), санирању последица поплава и клизишта, новим инвестицијама, по унапређењу рада општинске Управе и усвојеним високим стандардима пружања услуга грађанима-изјавио је Бобан Џунић, председник општине Палилула представницима медија. Акциони план и Стратегија развоја општине Палилула до 2016. године, по речима Џунића били су водиља рада руководства ове територијалне организације града Ниша. Са новим Планом за 2016.годину у овој општини, наставиће са још интезивнијим радом.

  „Ми смо препознали „Прекограничну сарадњу“ Европске Уније као могућност ка унапређењу веза између локалних заједница и јачању културне, социјалне и економске сарадње и промоције својих потенцијала у Региону, посебно са Бугарском. У протеклом периоду општина Палилула је остварила партнерства и пројекте са бугарским градовима Своге, Ћустендил, Бобов дол, Ботевград а пројектом „СПОРТСКА ЗОНА“ ове године и са општином Берковица.

  У разговору са новинарима, осим председника општине Бобана Џунића учествовале су Марија Брајдић, начелница Управе ГО Палилула и Ивана ЈОВИЋ, координаторка Канцеларије за младе општине Палилула. Активности у општини биле су транспарентне и доступне грађанима путем летописа-Палилулске новине, општинског сајта и друштвених мрежа. У протеклој години, остварена је веома успешна сарадња општинског руководства са свим медијима, нагласио је председник општине.

  На овој конференцији представљен је општински календар за 2016.годину, који на својим странама већ осам година за редом, садржи фотографије најбољих ученика и студента образовних установа у општини Палилула. Новинари су упознати и са програмом организације Дочека Нове 2016. године „У срцу Палилуле“ на Палилулској рампи. Ово дружење отпочећеб 31.децембра пројекцијом документарног филма „Стари Ниш-Мој Ниш“. Уз Деда мраза, Новогодишње пакетиће малишанима ће поделити око 21 час, председник општине Бобан Џунић. За лепо расположење и забаву у сусрет Новој години задужени су глумци Народног позоришта у Нишу Рики и Ивана Недовић, новинар Драган Жика Стојановић, DEJ JOHNNY, бендови La Campanella, Права ствар, Трубачи оркестра Саше Крстића. А промоцију и дегустацију специјалитета наше кухиње, за све посетиоце, организоваће у оквиру манифестације „Палилулски златни котлић“ чланови Удружења угоститеља и туристичких посленика Ниша.(Текст-фото, Д.Видојковић)