Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.10.2016

  АКЦИЈА „ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ“ У СЕЛУ ДОЊЕ МЕЂУРОВО

  АКЦИЈА "ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ" У СЕЛУ ДОЊЕ МЕЂУРОВО

  Дана 23.10.2016. год. у селу Доње Међурово, у оквиру акције „Здравље за све“, у сарадњи са Удружењем инвалида рада града Ниша и представницима Gрадске општине Палилула уз подршку градоначелника Дарка Булатовића, лекарска екипа Дома здравља прегледала је 22 пацијента.

  Пацијенти се суочавају са социјалним и физичким проблемима, па смо овим путем желели да здравствену заштиту пружимо у кућним условима. У току ове акције медицинске екипе пружиле су следеће услуге: узимање медицинске анамнезе; клинички преглед; ЕКГ ; шећер у крви; пружање савета лекара у вези са лечењем хроничних болести. Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са социјалним и физичким баријерама, као што су предрасуде у ставовима према инвалидности, неприступачност објеката као и информација и оруђа за комуникацију. Особе са инвалидитетом имају своје вредности, квалитете, способности и знања и у великој мери могу да допринесу друштву у коме живимо.

  Дом здравља Ниш годинама уназад предузима мере и активности како би здравствену заштиту приближио свим популационим групама а посебно осетљивим. У скоро свим објектима Дома здравља Ниш постоје приступне рампе за инвалиде. У централном објекту Дома здравља први и последњи степеник у низу обојен је жуто како би се слабовидим особама омогућило лакше кретање. Увођењем посебног броја у Кол центру Дома здравља глувонемим особама олакшано је заказивање прегледа код изабраног лекара.