Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.10.2016

  АКЦИЈА „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ ДАЈЕ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

  АКЦИЈА „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ ДАЈЕ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

  Протеклог викенда (22.и 23.октобра), медицинска екипа Дома здравља Ниш и акције „Приближимо се пацијентима“ обишле су мештане села Вукманова и Доњег Међурова у Градској општини Палилула.

  Здравствена заштита становника, унапређење рада и опремање здравствених објеката – амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине Палилула, циљеви су које остварујемо, каже председник општине Палилула Александар Ждрале. У сарадњи са Домом здравља-Превентивним центром Ниш, организујемо више кампања, предавања и активности за становнике градског подручија, као што су «базар здравља» и активност-«приближимо се пацијентима», на сеоском подручију општине.

  Овим поводом, у селу Вукманово, обављено је 22. прегледа а у селу Доње Међурово 46 прегледа у кућним условима. Посебно су били сагледани стари, отежано покретни и непокретни пацијенти. Пружене су следеће услуге: узимање медицинске анамнезе, клинички преглед, ЕКГ, мерење шећера у крви, пружање савета лекара у вези са превенцијом хроничних болести као и лечењем истих. (Д.Видојковић)