Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.04.2016

  АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА СТАРОГ ГРОБЉА

  АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА СТАРОГ ГРОБЉА

  Акција пролећног чишћења и уређења комплекса Старог гробља, организована је у петак 15.априла уз учешће преко 50 припадника ромске популације. Учеснике ове еколошке активности, коју спроводи координатор за ромска питања у општини Палилула, Игар Пауновић, обишао је и председник општине, Бобан Џунић са сараницима.

  Данас је на делу чишћење и уређење комплекса Старог гробља „Горица“, који, на жалост, још увек није добио статус меморијалног парка, иако смо то тражили још пре три и по године. Како сам обавештен од директора ЈКП „Медиана“ крајем априла месеца кренуће редовно одржавање овог комплекса – истакао је председник Џунић.

  У акцији чишћења учествују припадници ромске популације, из социјално угрожених породица који примају социјалну и материјалну помоћ. Предвиђено ангажовање је 13 дана, односно 100 радних сати, што је 10 хиљада динара за сваког учесника.

  Оно што ћемо урадити првог дана, каже Игор Пауновић, јесте чишћење околних стаза, кошење поред стаза, након тога наставићемо да чистимо и део гробља према насељу, али за то је потребна и асистенција радника ЈКП „Медиана“. Ови радови се финансира из радног ангажовања тако да ће овим људима бити надокнађено све оно што раде данас.

  Колико су оваква радна ангажовања значајна указује и чињеница да је акцијом обухваћено преко 50 припадника ромске популације, који потичу из социјално угрожених породица. Кренуло се, чисти се, ради се–објашњава Светислав Јовановић из канцеларија за ромска питања ГО Палилула. Људи ће имати материјалну корист, а и показаће да желе да раде.

  Средства се обезбеђују из буџета, преко центра за Социјални рад „Свети Сава“ у Нишу. Осим чишћења и кошења, односно уређења комплекса Старог гробља, предвиђено је и уређење међублоковског простора у општини Палилула. (Д.Видојковић).