Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 19.10.2017

  46 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

  46 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

  Свечаном академијом, Факултет спорта и физичког васпитања обележио је 46 година постојања. Уз присуство бројних гостију, ректора Универзитета у Нишу, представника факултета Универзитета у Нишу, чланова локалне самоуправе – председника Градске општине Палилула, Александра Ждралета и члана Већа Града Ниша Бранимира Качара, професора и асистената факултета као и великог броја студената, обележена је ова годишњица.

  По речима декана ове престижне образовне установе, проф. др Милована Братића, факултет је уврштен на Шангајској листи најбољих факултета који се баве спортским наукама и то међу првих 300 факултета у свету. Друштвена заједница препознаје потребу за школованим кадром ове струке а професори и сарадници факултета истрајним радом доприносе све значајнијим научним и наставним резултатима у раду са студентима.

  Учесницима свечане академије обратио се и Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић. На овој свечаности, која је обогаћена музичким нумерама у сјајном извођењу камерног квартета «Creativo» уручена су признања Факултета и награде спонзора најбољим студентима по годинама студија и за резултате на такмичењима.(Д.Видојковић, ЕКОполис)